Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka Marcin R magda gruza rafal bytniewski ula12121212 (1919 niezalogowanych)
1 Post

(fazi)
Wiking
Hm.................a czy kogos stac splacac rate kredytu powiedzmy 8000 koron i do tego placic czynsz 5000? Moze Ktos kto juz kupil tu mieszkanie sie wypowie,ja zbieram gotowke narazie.W mieszkaniach spoldzielczych tych tzw.tanszych bardzo czesto zdarza sie ze duza grupa nie placi czynszu co obciaza reszte w spoldzielni to jeden aspekt.Drugi to trzeba zwrocic uwage na rok budowy budynku,stan w jakim on sie znajduje,np.czy jest ocieplony juz(jak dawno).Kazdy kredyt zaciagniety przez spoldzielnie obciaza nas bezposrednio.To ze dzisiaj czynsz wynosi np.3000 koron to nie znaczy ze za rok bedzie tyle samo. Ale wszystko jak to zwykle bywa ma swoje dobre i zle strony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Domek na zadupiu a i oczywiscie bedzie tanszy jednakze wszystko co trzeba bedzie w nim zrobic bedziemy musieli zrobic sami.

Jesli mamy dzieci to beda mialy pod gorke do szkoly a jedyni ich koledzy to beda rodzice lub para sympatycznych staruszkow z sasiedztwa... nienajlepsza perspektywa dla mlodych .

Wlasnosciowe zawsze bedzie drozsze wiec jesli juz ktos posiada uskladane 200k lub wiecej nokii to zapewne pokusi sie na wlasnosciowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
ANIA LEGWINSKA
(aneczka35)
Wiking
bylismy klijetami nordei od 7 lat i nigdy nie mielismy zdolnosci kredytowej chociaz oboje z mężem pracujemy,przenieslismy konto do handels banku i od reki dostalismy kredyt na dom,uciekaj z tego banku to szwedzki bank nie przychylny dla polaków...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Jak widac kazdy ma inne dowiadczenia z Nordea.

W zasadzie to nie mialem z tym bankiem zadnych wiekszych problemow .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
zosia ****
(brevik)
Wiking
ja rowniez jestem zadowolona z banku Nordea .... dostalismy kredyt na dom ( nie na zadupiu) ale wiem ze jesli bysmy nie podpasowali naszemu doradcy w tym banku to napewno bysmy nie dostali kredytu najpierw sie liczy u nich dobre wrazenie pozniej liczy sie reszta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
fazi napisał:
Hm.................a czy kogos stac splacac rate kredytu powiedzmy 8000 koron i do tego placic czynsz 5000? Moze Ktos kto juz kupil tu mieszkanie sie wypowie,ja zbieram gotowke narazie.W mieszkaniach spoldzielczych tych tzw.tanszych bardzo czesto zdarza sie ze duza grupa nie placi czynszu co obciaza reszte w spoldzielni to jeden aspekt.Drugi to trzeba zwrocic uwage na rok budowy budynku,stan w jakim on sie znajduje,np.czy jest ocieplony juz(jak dawno).Kazdy kredyt zaciagniety przez spoldzielnie obciaza nas bezposrednio.To ze dzisiaj czynsz wynosi np.3000 koron to nie znaczy ze za rok bedzie tyle samo. Ale wszystko jak to zwykle bywa ma swoje dobre i zle strony.

Fazi nie do konca jest tak jak mowisz... Ja place 5000nok raty (fakt ze byl czas ze placilem nawet 9000nok) i i 5000nok czynszu ale tylko dlatego iz odnawiaja nam cale osiedle... wiec po czesci masz racje...
Lecz mozna znalezc mieszkanie gdzie czynsze sa po 2000 3000 nok i w tym jest jeszcze ogrzewanie i ciepla woda...
A wracajac do Twojego mieszkania wlasnosciowego to jak wspomnialem ceny zaczynaja sie od 3mln nok wiec rata bedzie okolo 15000 nok plus oplaty jak odpady ird itp... tak wiec mysle ze i tak wyjdzie mieszkanie wlasnosciowe troszke drozej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
Hejka!Jestem zainteresowana kredytem z kommuny moze ktos wie cos wiecej na ten temat.Czym sie rozni od kredytu z banku?Jak sie o niego starac?Zgory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
Jesli mieszkanie kosztuje np 1,5 mln bank udzieli Ci 1 mln a reszte czyli 500 tys pozyczy kasa kommuny ,jest to pozyczka ktora udzieli Ci kommuna tylko raz,formalnosci niewiele czeka sie okolo tygodnia ,to zalezy od gminy i jej zasobow finansowych,trzeba napisac podanie z prosba o przyznanie dodatkowego kredytu-startlønn ,procent korzystniejszy i mniejszy od bankowego....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Witam.Mam pytanie odnośnie kredytu na zakup lub adaptacje strychu w kraju z postbanken?Ma może ktoś wiedzę na ten temat?Chodzi mi o sumę rzędu 200-300tyś.kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok